Implementering av ansvar

Produsenter har et spesielt ansvar for å sikre at emballasjen til deres produkter ikke kastes og forurenser naturen. I stedet må det samles inn og resirkuleres når det er mulig.

Tysk emballasjelov

I hele Europa påtar produsenten av et produkt seg produsentansvaret for emballasjen – ikke bare når det gjelder å eliminere emballasjeavfall, men også for å optimalisere gjenbruk og gjenvinning av det som ikke kan unngås. Verpackungsgesetz sørger for at denne oppgaven utføres i Tyskland (Packaging Act).

Det er her Zentrale Stelle Verpackungsregister (ZSVR) kommer inn, registrerer de med produsentansvar, offentliggjør dem og fremmer åpenhet og rettssikkerhet gjennom sine ulike operasjoner (f.eks. datarapportering). ZSVR analyserer også andre miljømål, for eksempel overholdelse av resirkuleringskvoter og økonomisk støtte for å fremme mer bærekraftig emballasje.

Vårt firma, sorze4 AS (Inc) er registrert med registreringsnummer: DE1297000889324

Merkenavn under hvilke produsenten setter emballasjen i omløp, er underlagt obligatorisk systemdeltakelse. Vi, sorze4 AS 
Erklæringen om at den aktuelle produsenten oppfyller sine returplikter ved å delta i et dobbeltsystem som Der Grüne Punkt.

The Amazon Secret® og Claudia Münch®

Vi, sorze4 AS, har registrert to av våre varemerker for det tyske markedet: “The Amazon Secret®”, våre sukkerfrie drikker, et varemerke registrert i EU og Brasil, og vårt varemerke for sukkerfrie produkter som JustSweet, Claudia Münch®.

Amazon Secret® er det største norske drikkevarebrand i sosiale medier med rundt 200.000 likes. Claudia Münch® er varemerket vi bruker på alle våre sukkerfrie produkter, og for JustSweet, som er vårt 100 % naturlige søtningsmiddel som smaker sukker og kan brukes uansett hvor du bruker eller bruker sukker.

Registrert hos “Der Grüne Punkt” i Tyskland

Vi bruker den grønne pilen på emballasjen fordi vi allerede er registrert hos Grønt Punkt i Norge. Det var derfor naturlig for oss å velge et felles selskap også i Tyskland fordi det forenkler bruken av emballasjen vår som er merket med symbolet.

Hva er hensikten med disse nye ansvarsområdene?

I dag samles og gjenvinnes betydelig mer emballasje separat enn det som registreres på to systemer. Dette skyldes en rekke faktorer. Mange bedrifter, spesielt små bedrifter, er uvitende om sine forpliktelser i henhold til den tyske emballasjeforordningen og den nye tyske emballasjeloven (VerpackG). Med de nye retningslinjene vil det imidlertid være enkelt å avgjøre hvilken emballasje som er registrert (og dermed delta i dobbeltsystemet) og hvilken som ikke har det.

Fordelen er at jo mer emballasje som deltar i det doble systemet, jo større er den økonomiske basen, noe som betyr at kostnadene fordeles over flere skuldre, noe som gjør det billigere for et enkelt selskap. Som et resultat vinner alle i det lange løp.

Scroll to Top