Hvor fisken fiskes:

Omega-3-fettsyrer kommer fra både villfisk og oppdrettsfisk. Villfisk fanges ofte i kalde vann som i Nord-Atlanteren, Stillehavet, og i Arktiske og Antarktiske regioner. Oppdrettsfisk kan komme fra fiskefarmer i mange deler av verden, inkludert Norge, som er kjent for sin laksoppdrett.

Hvilken fisk som brukes:

De beste kildene til omega-3 er fet fisk som laks, makrell, sild, og ansjos. Disse fiskene inneholder høye nivåer av de to viktigste formene for omega-3: Eikosapentaensyre (EPA) og Dokosaheksaensyre (DHA). En annen form, Alfa-Linolensyre (ALA), finnes i plantekilder som linfrø, chiafrø, og valnøtter.

Hvorfor det er sunt:

Omega-3-fettsyrer er viktige for å opprettholde cellefunksjonen i hele kroppen. De er en integrert del av cellemembraner og påvirker celleaktiviteten og funksjonen til cellesignalmolekyler. Omega-3-fettsyrer er også kjent for å redusere betennelse, som kan være årsaken til mange kroniske sykdommer.

Helseeffekter av omega-3:

For å oppnå disse helsefordelene, anbefales det at voksne får i seg 250–500 milligram (mg) av EPA og DHA per dag, noe som kan oppnås ved å spise to porsjoner fet fisk per uke3. For ALA, en plantebasert omega-3, er det tilstrekkelige inntaket 1,600 mg for menn og 1,100 mg for kvinner3.

 

EFSA (European Food Safety Authority) og FDA (Food and Drug Administration) har godkjent flere helsepåstander knyttet til inntak av omega-3-fettsyrer, spesielt eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Disse påstandene er basert på vitenskapelig dokumentasjon som viser potensielle helsefordeler ved å konsumere omega-3.

EFSA-godkjente helsepåstander:

FDA-godkjente helsepåstander:

Det er viktig å merke seg at mens EFSA gir en vitenskapelig vurdering av helsepåstander, er det opp til EU-kommisjonen og medlemsstatene å autorisere bruken av disse påstandene. På samme måte gir FDA ikke en “godkjenning” av helsepåstander, men kan velge å ikke motsette seg bruken av kvalifiserte helsepåstander som er støttet av vitenskapelig bevis, men som ikke møter den strengere standarden for “betydelig vitenskapelig enighet”.

Disse helsepåstandene er ment å hjelpe forbrukere med å ta informerte valg om kostholdet sitt og fremme offentlig helse ved å oppmuntre til inntak av næringsstoffer som kan ha positive helseeffekter.

 

Ingredients per 1 Capsule:

Fiskeolje1000 mg
Energi42 kJ
Protein0,2 g
Karbohydrater0,1 g
Fett1,0 g
Sammensetning av fett: 
Mettet fett0,25 g
Umettet fett0,25 g
Flerumettet fett0,5 g
Omega-3 Fettsyrer: 
EPA18%
DHA12%
Vitamin E2 mg*

(*20% avRDA = Referanseverdi)

 
Scroll to Top