Frost sender kaffeprisene til himmels!

admin

admin

I Brasil hvor ca. 30% av all verdens kaffe produseres er det ikke global oppvarming som forårsaker problemer for kaffebøndene. Tvert i mot; de siste ukene har vært ekstrem kalde med uvanlig lave temperaturer helt opp i Amazonas. I Brasil’s kaffedistrikter lenger sør i landet, i Parana, har frosten skadet mange av kaffebuskene, men heller ikke det  de mer kjente kaffedistriktene i Minas Gerais har sluppet unna.

 Det er ikke uvanlig at noen av landets (Norges) kaffehus begrunner økte priser med sviktende avlinger, men denne gangen er det reelt.

Frostskader i Parana

Yellow Catuai er en av de kaffetypene vi får inn på fredag (12/7 2019). Videoen viser en plantasje i staten Parana med denne bønnetypen som har fått forstskader. Sannsynligvis vil ikke denne plantasjen kunne levere en normal avling neste år. At mange plantasjer som denne har fått frostskader presser selvsagt prisen på kaffe opp.

Minusgrader også i Minas Gerais

Minusgrader er ikke normalt i Brasil. Kanskje med unntak av grenseområdene mot Argentina, helt sør i landet. Videoen over viser en temperatur på -1,7°C og kaffebusker med rimfrost. Videoen er fra Patrocínio som ligger langt nord i den brasilianske staten Minas Gerais.

 

Kaffetradere i Varginha har stengt

Fordi ingen vil selge kaffe nå, for det ventes høyere kaffepriser fremover, har alle kaffetradere i gaten Alameda do Café i Varginha stengt dørene. Alle venter nå på hva som skjer med kaffeprisen, og det kan bli dyrt.

Vi må nok også sette opp prisene

Selvsagt påvirkes også vi av kaffeprisene på verdensmarkedet og må selvsagt justere våre priser. For de som har avtalt pris, hvilket tilsvarer  omtrent 500 tonn bønner, vil vi selvsagt holde avtalt pris, men vi forventer at vi justerer opp prislisten vår i midten av juli. Kanskje gjør du et kupp hvis du bestiller, eller reserverer nå før vi endrer prisene.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Recent Post

Scroll to Top