Cupping på lørdag

admin

admin

På en sommerlørdag når det er litt kaldere i været enn årstiden skulle tilsi, hva er bedre enn å cuppe ny kaffe? En ny test-runde for å beslutte om vi skal fylle opp augustcontaineren med Yellow Catuai, vår nye main-stream kaffe som vi vil kjøre tilbud på. Selvsagt også benytte muligheten til å teste en kaffe fra El Salvador som Nordisk Kaffe hadde tatt med.

Tacubaya Estate Coffee Farms – El Salvador

4 typer kaffebønner der 2 skilte seg ut fra de andre. Med SCA score  86-87 var det forventninger og vi kan bekrefte at i alle fall 2 av de 4 levde opp til forventningene. En av disse vil vi kanskje ta inn, men før vi beslutter det må vi vite litt mer om pris og tilgjengelighet.

Yellow Catuaí

Med en SCA score på 82, som forsåvidt er innenfor det som regnes som spesialkaffe (80+), kan man selvsagt ikke ha samme forventninger. Yellow Catuaí blir vår “main stream” utover høsten.

Rund god kaffesmak. Konkurrerer med bønner som Mundo Novo 19 som også kan være god, men kanskje ikke alltid. Selv om Mundo Novo fra Sta. Edwirges holder en høyere standard enn andre bønner av samme type, er det i alle fall vår mening  at dette partiet med Yellow Catuaí er et par hakk opp, med mindre man setter pris på den helt spesielle smaken Mundo Novo 19 fra Sta. Edwirges har.

Kaffebarer i Trondheim og Oslo er bevis på at også Mundo Novo 19, hvis den er av god kvalitet, har en tilhengerskare.

Jacu Bird for Nordisk Kaffe

Det er ikke mange som har smakt den, Jacu Bird. Tidligere i uka var det Adresseavisen og nå på lørdag Nordisk Kaffe som besøkte vår kunde Storm Kaffe som er den som tar prøvebrenninger og fullskala testbrenninger for oss. Nordisk Kaffe vil sikkert selv beskrive denne eksklusive kaffen selv, så vi skal ikke skrive noe om det her.

Tilbud Yellow Catuaí – Juli

All Catuaí som kommer nå var reservert, men når vi nå har konkludert med at vi tar en ekstra container med denne kaffen, vil vi ha både til den som har reservert, og til andre som ønsker et godt tilbud. Bestiller du 10+ sekker i juli (2019) får du den fritt levert (i Norge) med TINE som distribuerer for oss, til 33,00 Kr/Kg.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Recent Post

Scroll to Top