Testvinner Iskaffe – Sjokoladedrikker

Tinemelk® med kaffe og kakao

Når ernæringsfysiologer finner sine “best i test” produkter ser de vanligvis kun på kalorier, sukker, fett, protein og salt. Så minst av disse ingrediensene, med unntak av protein, der de vil ha mest, det er vinneroppskriften. Med utgangspunkt i denne formelen vil Tinemelk® med kaffe og kakao vinne tester for både iskaffe og sjokoladedrikker, for produktet er uten tilsatt sukker.

Andre produkter markedsføres med ord som “30% mindre sukker”, “30% mindre tilsatt sukker”, men slike utsagn er kanskje mer villedende, enn opplysende. Slike påstander er gjerne kalkulert ut fra gjennomsnittet av lignende produkter i markedet. Det eneste formålet med slik markedsføring er kanskje å tiltrekke seg oppmerksomhet, for hva betyr det egentlig?

30% mindre sukker er mer enn mange

30% mindre sukker betyr bare at produktet har 30% mindre enn gjennomsnittet. Det betyr ikke nødvendigvis at produktet har lite sukker og ofte er ikke engang påstanden riktig.

100% mindre tilsatt sukker

Altså uten tilsatt sukker. Det betyr heller ikke at et produkt er uten sukker, men det naturlige sukkeret ses ofte på som sunnere enn tilsatt sukker. For melkedrikker som iskaffe og sjokoladedrikker betyr gjerne 100% mindre tilsatt sukker at produktet har ca. 50% av sukkeret andre lignende drikker har, men det er da det naturlige melkesukkeret som finnes i melk.

Å vinne ernæringsfysiologens test koster!

Fordi opptil 85% av forbrukerne setter smak foran helse. Forbrukerne liker den søte smaken fra sukker og for de som liker den er kanskje ikke denne “testvinneren” favoritten? 4,5g/100ml er for den som helst ikke vil ha den litt bitre smaken fra kakaoen og kaffen, kanskje litt i minste laget, selv om det for mange er nok. Det forsterkede helseaspektet kan derfor gå på bekostning av forbrukernes “gunst”. Men det kan man enkelt løse…

2g JustSweet® på 1 liter

4 kcal, eller 16kJ er hva man tilfører om man tilsetter 2g naturlig prebiotisk søtning (JustSweet). I tillegg bringer man inn en rund frisk søt smak som gjør at dette produktet vinner både smaks, og ernæringstester.

Kaffen som benyttes i Tine’s kaffe og kakaomelk kommer selvsagt fra oss, sorze4 AS.

Mer informasjon om produktet finner du på TINEs nettsider.

Scroll to Top