Sukkerfritt nøtte- og sjokoladepålegg

Ikke i Norge ennå, men den kommer. Først blir denne lansert i supermarkeder i Brasil, så Canada, så i de største supermarkedene på Balkan og nord i Italia, og så kommer den til Norge. 

Litt som Nutella, smaker litt bedre, selv om den ikke har tilsatt sukker. Lignende produkter har gjerne tilsatt mer enn 50% sukker, men vi har verdens beste sukkererstatning, JustSweet, så den er brukt her. 

Denne ble laget av en av våre kunder i Brasil som i løpet av 2021 vil bytte ut sukkeret i alle slike, og lignende produkter. Myndighetene i Brasil har en litt annen innfallsvinkel til det å redusere sukker. Tidligere har de benyttet samme fremgangsmåte for å kutte i andre ingredienser som anses som usunne.

Det er tilsvarende med sukker: Alle næringsmiddelprodusenter som ikke kutter 40% av sukkerinnholdet får en avgift på produktene.

Alternativt kunne selvsagt produsenten brukt rimeligere søtningsstoff som sucralose, eller aspartam, men stadig flere forbrukere skyr både kunstige søtningsstoffer, og sukkeralkoholer som er lite egnet for slike produkter. Barn liker nøtte- og sjokoladepålegg og sukkeralkoholer er kjent for å kunne gi magesmerter, noe som skyldes vekst av de ugunstige tarmbakteriene som liker polyoler (sukkeralkoholer).

JustSweet er prebiotisk og stimulerer til vekst av de gode bakteriene. Altså, denne er litt bedre for barna.

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top