Fazenda São Vicente – Rainforest Alliance

Jan Yttereng

Jan Yttereng

Vår neste Rainforest-sertifiserte kaffe, som vil være tilgjengelig i Norge tidlig i mars, er av typen **Red Catuai**. Denne kaffetypen har sin opprinnelse i Brasil og ble utviklet i 1949 ved å krysse de produktive Mundo Novo- og kompakte Caturra-varietetene ¹. Etter flere år med utvikling og studier ved Instituto Agronomico i Sao Paulo, ble Red Catuai frigitt for dyrking i Brasil i 1972 og er fortsatt utbredt i landet. I løpet av 1970- og 1980-tallet ble Red Catuai plantet og testet i Honduras, Guatemala og Costa Rica, hvor den fortsatt er en økonomisk viktig variant. 

Vår kaffe kommer fra gården São Vicente, som ligger ca. 100 km nord for storbyen São Paulo. São Vicente-gården har en lang historie med kaffeproduksjon og har vært i familien i over 100 år. Gården har også blitt sertifisert av Rainforest Alliance, som jobber for å bevare biologisk mangfold og bærekraftig livsgrunnlag. Vi håper du vil nyte vår Red Catuai-kaffe og samtidig bidra til en mer bærekraftig kaffeproduksjon.

(1) All About Red Catuai Coffee. https://kauaicoffee.com/blogs/news/all-about-red-catuai-coffee.

São Vicente - Red Catuaí

Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent Post

Recent Post

Claudia Münch

Rwanda Rebero Kinini

I vår nettbutikk kan du nå bestille en fantastisk god kaffe fra Rwanda Rebero som vi har brent litt mørkere slik at den passer godt

Les mer »

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top