Den som intet våger, intet vinner…

admin

admin

I kampen for å finne det som mange i sammenheng med næringsmiddel ser på som “den hellige gral”, en sukkererstatning som ikke er sukker, men som smaker sukker, som er naturlig og med lite, eller ingen kalorier; da innser man når man har nådd målet at man har fulgt en 2.500 år gammel “læresetning”.

“Never venture, never win!”

Selvsagt fra Sun Tzu’s “The Art of War”, en samling visdomsord som kommer til nytte i hverdagen både for den som har lest og den som noen ganger ubevisst følger det Sun Tzu uttrykte for flere tusen år siden.

Så langt kan man kanskje ikke si at kampen for å finne en erstatning for sukker ikke har vært belønnet, på tross av at mange har deltatt. Kanskje flere årsaker. Enten har man ikke risikert no, eller ønsket det nok, eller så har kanskje ikke gevinsten vært der for andre enn forbrukeren?

Ikke godt å si, men med JustSweet har vi i alle fall et produkt som oppfyller alle kriterier, pluss noen ekstra, i forhold til hva man ønsker fra et produkt som skal erstatte sukker.

  • Smake som sukker
  • Være naturlig
  • Kunne brukes der sukker brukes
  • Ikke gi forbrukeren helseproblemer
  • Ha liten, eller ingen innvirkning på blodsukkeret

I tillegg til å oppfylle disse kriteriene er vår sukkererstatning JustSweet også prebiotisk, noe som vil kunne gi fordeler for fordøyelsessystemet, som igjen (man antar med rimelig sikkerhet) er positivt for immunforsvaret.

Kan JustSweet™ erstatte alt sukker?

Ikke alt sukker. I alle fall ikke uten bruk av JustFiber (prebiotisk fiber), for sukker har noen ganger en funksjon utover det å gjøre et produkt søtere. Det kan også være “fyllmasse”, eller bidra til å gjøre et produkt crunchy, som i kjeks.

Såvidt vi vet; om de er laget det vet vi vel ikke, men aspartam og sucrolose er nok ikke favorittingrediensen til bakeren når julebaksten står for døra.

I julen får vel de fleste som kan spise sukker, nok sukker, og de som ikke kan, de hadde vel ønsket en liten prøvesmak.

Av kaker og kjeks er nok kjeks det eneste som egentlig er en utfordring. Vi har laget eplekaker, gulrotkaker og andre kaker helt uten sukker, som smakte minst like godt som “originalen”.

Vi kan nok ta bort alt sukker, også i kjeks, men vi har ikke som mål å gjøre produkter dårligere. Vi vil at de skal bli bedre med mindre sukker og i kjeksene på bildet, som er: Sjokolade- og valnøttkjeks med 50% reduksjon og sandnøtter med 66% reduksjon.

I flg. vår profesjonelle kjøkkensjef smaker kjeksene bedre nå, med mindre sukker, enn med den opprinnelige oppskriften. Det er kanskje tidlig å si “god jul” sånn først i februar, men vi sier det allikevel!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent Post

Recent Post

Claudia Münch

Rwanda Rebero Kinini

I vår nettbutikk kan du nå bestille en fantastisk god kaffe fra Rwanda Rebero som vi har brent litt mørkere slik at den passer godt

Les mer »

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top