Brasiliansk spesialkaffe

Man må ikke være så stor som våre største kunder, som TINE, for å snakke om kaffe med oss. Ofte er det hyggelig å snakke med de nye entusiastiske kaffeprodusentene. De som ikke bare brenner kaffe, men som også brenner for kaffe!

En slik kaffebrenner sto på møteblokka vår i dag. Storm Kaffe, som sier dette om seg selv:

“Storm Kaffe er et av Norges mest miljøvennlige kaffebrennerier. Vårt fokus er å produsere den beste kaffen i Norge. Vi har kaffe i alle prisklasser og kvaliteter.”

God kaffe hadde de i alle fall og spesielt Rwanda kaffen de har anbefales. Mer om kaffen og hva de gjør kan du lese på nettsidene deres https://www.stormkaffe.no/

Hva kan vi tilby norske kaffebrennere?

Vi er vel kanskje Norges største importør av industrikaffe, men den er vidt forskjellig fra de grønne bønnene et kaffebrenneri vil ha. Allikevel har det noe til felles: Kvalitet og smak.

Per i dag jobber vi mest med brasiliansk kaffe, dog har vi en gang iblant tatt inn noe av det beste som er å finne i Antioquia regionen i Colombia, men Brasil er vårt hovedfokus. Der jobber vi med vel anerkjente kaffeeksperter, og ofte velger, eller anbefaler den brasilianske “Cup Tasters National Champion” , de 4 siste år, Edmilson Generoso, bønnene vi velger å tilby våre kunder.

Ikke den dyreste, men med høy score

Vi mener vel at de dyreste kaffebønnene med score over 90, til en pris av 6-700 kroner kiloen er litt i overkant av hva en gjennomsnittlig kaffenyter er villig til å betale. En gang kanskje, for å ha prøvd den, men det blir dårlig butikk å ha kunder som kommer bare en gang, så våre bønner ligger stort sett innenfor en score på 80 til 85, noe som nok er godt over det du finner på supermarkedet. Prisen vil nok ligge noe over, men innenfor smertegrensen. 200+ per kilo, men fordelt i 250g poser til 50-70 kroner er innenfor det man er villig til å betale for en god kaffeopplevelse.

Hva vi har:

Av bønnetyper:

  • Yellow Bourbon
  • Rubi
  • Red Catuai
  • Yellow Catuai og;
  • Maragogipe

Disse kan være:

  • Natural
  • Washed
  • Semi-Washed

Vi har kaffebønner og kaffe sertifisert av:

Vi representerer Café Pelé i Norden. Du kan lese mer om det kaffebrandet på www.cafepele.no

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top