Vi hadde ikke et valg – Nå kommer Norges kanskje beste filterkaffe

Hele kaffebønner anses å være av bedre kvalitet enn filterkaffe av flere grunner, men er du en av dem som ikke orker å kverne kaffen før du fyller den i kaffetrakteren, eller ikke har kaffemaskin, da kan jo en malt kaffe være det beste valget:

Seleksjon av Bønner: Hele bønner kommer ofte fra en mer nøye utvalgt kilde, og mange produsenter legger stor vekt på opprinnelsen og behandlingen av bønnene. Dette kan inkludere spesialkaffe eller single-origin bønner som er kjent for sin unike smak og høyere kvalitet.

Ferskhet og Smak: Når kaffebønner males, begynner de å miste smaken raskt på grunn av oksidasjon. Hele bønner beholder deres essensielle oljer og aromaer mye lenger enn malt kaffe. Ved å male bønnene rett før brygging, får man en mer smakfull og aromatisk kopp kaffe.

Mindre Oksidasjon: Hele bønner har en større integritet i sin struktur og er mindre utsatt for oksidasjon sammenlignet med malt kaffe. Dette betyr at hele bønner kan lagres lenger uten å miste kvaliteten, mens malt kaffe oksiderer raskere og dermed mister smaken.

Tilpasning av Malingsgrad: Med hele bønner har man muligheten til å tilpasse malingsgraden til den spesifikke bryggemetoden man foretrekker. Dette gir en bedre kontroll over ekstraksjonsprosessen og kan resultere i en overlegen kaffeopplevelse.

Samlet sett gir hele bønner en mer autentisk og tilfredsstillende kaffeopplevelse, og er derfor ofte foretrukket av kaffeentusiaster og baristaer.

Vår filterkaffe skiller seg fra den du finner i butikken, for vi bruker de samme bønnene som de vi bruker når vi produserer våre populære kaffebønner. Vi hadde egentlig ikke tenkt å selge filterkaffe, men når kundene spør, da må vi nesten gjøre som de vil.

Vi pakker med nitrogen

Kaffe pakket med nitrogen i posen får lenger holdbarhet fordi nitrogenet fortrenger oksygenet, som er en av hovedårsakene til at kaffen oksiderer og mister sin friskhet1. Når kaffen er pakket i en atmosfære av nitrogen, reduseres oksidasjonen, og kaffens aroma og smak bevares lenger. Dette er spesielt viktig for kaffe, da den inneholder mange flyktige forbindelser som er ansvarlige for dens unike smak og aroma.

Store kaffebrennerier kan ha mer fokus på pris enn kvalitet, og bruk av nitrogenpakking kan være en del av en kostnadseffektiv strategi for å forlenge holdbarheten på produktene sine. Dette gjør det mulig for dem å distribuere kaffen over lengre avstander og lagre den over lengre perioder uten betydelig tap av kvalitet.

Små kaffebrennerier, derimot, kan ofte fokusere mer på kvalitet og ferskhet. De kan velge å ikke bruke nitrogenpakking av ulike grunner, som for eksempel kostnader eller fordi de foretrekker å selge kaffen sin så fersk som mulig, ofte direkte til forbrukeren. I dagens økonomi, hvor mange små brennerier sliter, kan noen velge å gå over til billigere kaffebønner for å redusere kostnadene, selv om dette kan gå på bekostning av kvaliteten.

Det er en balanse mellom kostnad, kvalitet og holdbarhet som hver produsent må vurdere basert på deres forretningsmodell og kundenes forventninger.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top