Vi forbereder oss på gjenåpning av samfunnet

Ingen kan vel med sikkerhet si når vi vil være tilbake til tilnærmet normale tilstander, der man fritt kan spasere rundt og nyte sin kaffe uten frykt for å inhalere et kinavirus. Den som er avhengig av egen innsats for å få lønn og penger til å kjøpe mat vil kanskje ikke ha noe valg. For mange er ikke dagpenger med reduserte utbetalinger et alternativ de kan leve med. Det kan heller ikke vi, så vi forbereder oss til det som må komme.

Vi lever av og for å selge kaffe

En container ankom Norge på lørdag. En gikk fra Brasil i dag, og en startet opp fra Brasil i forrige uke. Den neste går igjen om 2 uker, så for oss er det fra denne uken nesten som “business as usual”, bortsett fra at det begynner å bli lite av grønne kaffebønner på lager. Vi har noe Malawi, noe Colombia, og 6-tonn Etiopisk kaffe.

Om ca. 4 uker vil en container med grønne bønner ankomme Trondheim. I den er det noen spennende kaffebønner, og noe rimelig. En del er solgt, men vi har fortsatt noe som kan bestilles. Planlegger du noe til gjenåpningen av samfunnet så kan det være greit å bestille noe allerede nå. Bruk gjerne vårt kontaktskjema.

Annen produksjon er oppe igjen

Vi hadde liksom ikke hjerte til å ha våre ansatte i Brasil permittert. Der som i Norge er det karantenebestemmelser og de fleste er sendt på ferie som tilbringes i karantene, eller de er permittert uten lønn. Våre ansatte på produksjonsanlegget i Varginha har ikke vært uten lønn i mars og april og her er det ingen NAV som betaler. Riktignok bestemte den brasilianske presidenten at alle uten arbeid og lønn skulle få utbetalt 600 BRL per person. Ikke mye, men kanskje nok til å kjøpe ris og bønner i 1 mnd. Det handler om å komme seg igjennom krisen.

Våre ansatte har denne uken fått i oppdrag å pakke 10.000 doy-paks av våre produkter. Noen av de du ser i vår nettbutikk.

Noe skal til Balkan. Slovenia, Kroatia og også Nord-Italia. Noe skal til Tsjekkia, og resten skal til Norge.

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top