Sukkeralternativer med lavt kaloriinnhold kan påvirke tarmhelsen negativt

“Det handler om mer enn bare antall kalorier i disse ingrediensene,” sa ABC News Chief Medical Correspondent Dr. Jennifer Ashton mandag på “Good Morning America,” som beskrev studiens funn.

“I utgangspunktet det de gjorde var at de så på alle disse sukkererstatningene, ting som aspartam, sakkarin, sukralose, stevia,” sa Ashton, som ikke var involvert i studien. “Så tok de noen blodprøver, de så på indikatorer for tarmmikrobiom, og det de fant var at spesielt sakkarin og sukralose økte blodsukkeret, eller ‘blodsukker’-nivået, [og] stevia økte insulinnivået vårt.”

Hun fortsatte: “Så konklusjonen her er at dette er ikke ufarlige eller såkalte “inerte stoffer.” Og igjen, det handler om mer enn om de har kalorier som vanlig sukker eller ikke.”

Hvorfor er JustSweet forskjellig?

JustSweet inneholder Stevia, så hvorfor er JustSweet forskjellig? JustSweet inneholder også et prebiotisk kostfiber som forsinker opptaket av maten. Dette fiberet er vitenskapelig bevist at det i motsetning til alle ovenfornevnte sukkererstatninger har en positiv effekt på de gode og nyttige tarmbakteriene. I tillegg til det har fibret vi benytter en helsepåstand godkjent av EFSA (EU’s godkjenningsorgan for bla. tilsetningsstoffer i mat). En av helsepåstandene vi kan tillate oss å bruke (slike skal være forhåndsgodkjente) er: “Har gunstige effekter på blodsukker og blodinsulinnivåer”.

Vi mener derfor at JustSweet er det beste alternativet til sukker og at det som gjelder alle andre søtstoffer, inklusive sukker, ikke gjelder for JustSweet*

Konsumerer man store mengder vil selvsagt det vannløselige fibret brukt i JustSweet, som er et såkalt resistent fiber, kunne gi en svak stigning i blodsukker, men det vil det meste du spiser gjøre.

Vil du vite mer om dette og forskjellen på JustSweet og andre sukkererstatninger så anbefaler vi vår video som forklarer dette:

 

Scroll to Top