6+1 grunner for å unngå Sukralose

admin

admin

Mange har blitt lurt til å tro at kunstige søtningsmidler, som sucralose, er et hjelpemiddlel for å forhindre diabetes og fedme.

Imidlertid er helserisikoen forbundet med ingrediensene i sukralose omfattende og kan føre til mer alvorlige bivirkninger.

Når det nå forskes på slike søtningsmidler, ikke bare sukralose, men også andre, dukker det opp stadig flere negative effekter.

Hva er sukralose?

Sukralose er et klorert sukrosederivat. Dette betyr at det er avledet fra sukker og inneholder klor. Det er en såkalt kovalent klorbinding. Et molekylært bånd som ikke kan brytes ned i tarmen eller i naturen. Så 65 til 95% av det som forbrukes passerer gjennom kroppen og forurenser naturen. Forskning har vist at sucralose og andre kjemiske søtningsmidler kan påvirke livet i vann og på land.

Sucralose ble opprinnelig oppdaget under utviklingen av et nytt insektmiddel. Det var aldri ment å bli konsumert, men det ble senere introdusert som en “naturlig sukkererstatning” for massene, og folk hadde ingen anelse om at det faktisk var giftig.

Bivirkninger og farer ved sukralose

1. Kan forårsake diabetes[1]

En studie publisert i tidsskriftet Diabetes Care fant at hvis du bruker sukralose, er risikoen for å utvikle diabetes høy. Ifølge studien var daglig inntak av diettbrus forbundet med en 36% større risiko for metabolsk syndrom og en 67% større risiko for type 2 diabetes.

Dette betyr at sukralose er blant de uventede utløserne av diabetes. Så hvis du har lurt på hvor sikkert sukralose er for diabetes, er det klare svaret å være forsiktig – det øker faktisk risikoen for denne alvorlige tilstanden.

I tillegg til å avsløre at det var en “økning i maksimale plasmaglukosekonsentrasjoner” etter inntak av sukralose, ble det oppdaget at det var en 23% reduksjon i insulinfølsomhet, noe som hemmer glukoseabsorpsjon i cellene.

En nylig studie fra 2020 publisert i Cell Metabolism fant at inntak av sukralose i nærvær av et karbohydrat raskt svekket glukosemetabolisme og resulterte i dysregulering av tarmhjernekontroll av glukosemetabolisme.

2. Øker risikoen for irritabel tarmsyndrom og Crohns sykdom[1]

For flere år siden fant forsker Xin Qin, M.D., Ph.D., fra New Jersey Medical School, at inntak av sukralose forårsaker IBS-symptomer, ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Dr. Qin gjorde denne oppdagelsen da han undersøkte den raske økningen i IBS blant innbyggere i Alberta, Canada over en 20-periode. Kort sagt, det gikk opp 643%.

Dette førte til at Qin gjennomførte studien sin. Hva fant han?

Sukralose har en mer skadelig effekt på tarmbakterier enn andre kunstige søtningsmidler, som sakkarin, fordi 65% til 95% av sukralose utskilles uendret gjennom avføring. I 1991 ble Canada det første landet i verden som godkjente bruken av sukralose som et kunstig søtningsmiddel. Det var med andre ord en direkte sammenheng mellom mengden sukralose som ble konsumert og økningen i inflammatorisk tarmsykdom.

En nylig studie publisert i Inflammatoriske tarmsykdommer indikerer at bruk av kunstige søtningsmidler som Splenda (sukralose) dobler risikoen for Crohns sykdom og kan forverre antimikrobiell tarmreaktivitet hos personer med Crohns og andre proinflammatoriske forhold.

Forårsaker sukralose oppblåsthet? Det kan det absolutt, siden det har vært knyttet til alvorlige proinflammatoriske forhold som påvirker fordøyelsessystemet ditt.

Sukralose kan øke betennelsen og forårsake IBS-symptomer i noen tilfeller.

3. Koblet til lekk tarm[1]

Påvirker sukralose tarmbakterier? I hovedsak er forståelsen vi nå har at fordi kroppen ikke kan fordøye sukralose, reiser den gjennom mage-tarmkanalen og skader den mens den går igjennom tarmen. Det skader tarmveggen og kan potensielt forårsake en lekk tarm.

Flere studier har bekreftet de skadelige effektene av sukralose på tarmhelsen. For eksempel publiserte Journal of Toxicology and Environmental Health en dyrestudie fra Duke University Medical Center som beskrev at Splenda (sukralose) ikke bare reduserer gunstige bakterier i tarmen betydelig , men også øker din fekale pH. Det reduserer mengden næringsstoffer du kan absorbere.

4. Kan generere giftige (og kreftfremkallende) forbindelser ved oppvarming[1]

En studie publisert i Journal of Toxicology and Environmental Health fant at matlaging ved høye temperaturer med sukralose kan generere farlige kloropropanoler, en potensielt giftig klasse forbindelser. Selv om sukralose ofte brukes i bakevarer, viser studier at stabiliteten til det kunstige søtningsmiddelet reduseres etter hvert som temperaturen og pH øker.

Ikke bare gjennomgår sukralose termisk nedbrytning ved oppvarming, men forskere fant også at kloropropanoler, som er en gruppe forurensninger, inkludert gentoksiske, kreftfremkallende og tumorogene forbindelser, genereres.

Forskerne i studien publisert i Food Chemistry konkluderte med at “forsiktighet bør utvises ved bruk av sukralose som søtningsmiddel ved baking av matvarer som inneholder glyserol eller lipider.”

Hvis du lurer på om sukralose kan forårsake kreft, er dette noe som angår informasjon, spesielt fordi sucralose ofte brukes i bakevarer og andre matvarer som oppvarmes. Mer forskning er nødvendig for konkrete bevis på kreftfremkallende effekter av sukralose.

(Merk: Bruk av kunstige søtningsmidler i bakevarer er forbudt av EU[2])

5. Assosiert med vektøkning[1]

Trodde du at å bruke sukralose i kaffe ville hjelpe deg å gå ned i vekt? Vel, det viser seg at epidemiologiske studier i mennesker og laboratoriestudier hos dyr begge antyder en sammenheng mellom bruk av kunstige søtningsmidler og vektøkning.

I tillegg kan bruk av kunstige søtningsmidler øke risikoen for metabolsk syndrom, type 2 diabetes, hypertensjon og kardiovaskulær sykdom. Disse studiene vurderte ikke effekten av sukralose, spesielt på vektøkning, men det er studier som indikerer at sukralose ikke ser ut til å hjelpe med vekttap.

I en 18-måneders studie publisert i New England Journal of Medicine, ble 641 barn (477 fullført studien) tilfeldig tildelt en 250 ml boks per dag med enten en kalorifri eller sukkerholdig drink som inneholdt 104 kalorier.

Den sukkerfrie drikken inneholdt 34 milligram sukralose, sammen med 12 milligram acesulfam-K. På slutten av studieperioden var kaloriinntaket fra disse drikkene 46 627 kalorier større for barna i den sukkerholdige gruppen enn i den sukralose-søtede gruppen.

Den totale vektøkningen i løpet av 18-månedersperioden var imidlertid bare ett kilo større for barn i den sukkerholdige gruppen. Forskere kan ikke forklare den lille forskjellen i vektøkning gitt den betydelige forskjellen i kaloriforbruk fra drikkevarer.

En annen studie som involverte ungdom viste ingen konsistent reduksjon i vektøkning to år etter at familier ble forsynt med kunstig søtede drikker for å redusere forbruket av brus søtet med sukker.

Så forårsaker sukralose vektøkning? Vel, vi vet at det i mange tilfeller ikke hjelper med vekttap, og for folk som bruker det i matlaging, baking og kaffe strengt for å holde oversikt over kaloritelling, ser dette ikke ut til å være en effektiv vekttapsmetode.

Det har vært rapporter om bivirkninger av sukralose og produkter laget med Splenda, inkludert hodepine og allergiske reaksjoner. I tillegg indikerer nyere forskning at inntak av sukralose kan påvirke tarmhelsen negativt og til og med forårsake metabolsk syndrom.

Hvis du har en tendens til å bruke sucralose fordi det er et kalorifritt alternativ, og du prøver å gå ned i vekt, vet at studier viser at kunstige søtningsmidler som sukralose ikke ser ut til å hjelpe med vekttap. Velg i stedet naturlige søtningsmidler som er lavere i kalorier i stedet.

6. Kunstige søtningsmidler er en miljøtrussel[3]

Folk tror ikke at noe de forbruker vil gå rett gjennom kroppen, men kunstige søtningsmidler produseres, konsumeres og slippes ut i naturen i store mengder. De er identifisert som nye miljøgifter.

6+1. Sukralose blokkerer opptaket av vitamin B12

 Denne ble lagt til (31.97.2023) da den er veldig viktig. Spesielt for de med vegansk kosthold.

Du finner mer informasjon om sukralose på nettstedet draxe.com der myes av denne informasjonen ble hentet.

  1. Dr.Axe – https://draxe.com/nutrition/sucralose/
  2. sorze4.com – https://sorze4.com/bruk-av-kunstige-sotningsmidler-i-diettbakte-varer-er-forbudt-av-eu-hvilket-betyr-at-det-ogsa-er-forbudt-i-eos-inklusive-norge/
  3. Academia.edu – Kunstige søtningsmidler – En ignorert miljøtrussel? https://www.academia.edu/66980549/Artificial_Sweeteners_An_Ignored_Environmental_Threat_
Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent Post

Recent Post

Claudia Münch

Rwanda Rebero Kinini

I vår nettbutikk kan du nå bestille en fantastisk god kaffe fra Rwanda Rebero som vi har brent litt mørkere slik at den passer godt

Les mer »

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top