Rettferdig Dalgona | UTZ sertifisert

Noen kaller den corona-kaffe fordi dette er hva mange har eksperimentert med hjemme, når de ikke hadde noe bedre å gjøre. Hvorvidt dette er en god kaffedrikk, eller ikke, det skal vi overlate til andre å avgjøre.

UTZ gir bonden bedre betalt

Kaffen vokser og modnes ufortrødent videre selv når vi, kaffedrikkerne har gått i karantene. Allikevel vil bonden når innhøstingen starter kunne få uforholdsmessig større kostnader når smittevern skal praktiseres på kaffeplantasjene. Det er ingen servanter for håndvask installert på åkrene, så da er det vel bare å dra på hanskene der kaffen håndplukkes. Og det vil gå noen av dem. Hver gang det er en pause må man av med hanskene og man bruker selvsagt ikke brukte munnbind og hansker om igjen!

Dette gir selvsagt bonden ekstra kostnader og vi har derfor besluttet at vi uten ekstra kostnad for våre kunder bare skal kjøpe UTZ sertifisert kaffe. Unntaket er da høyt klassifiserte grønne kaffebønner der kostprisen uansett er langt over hva en kaffebonde kan håpe å få for en vanlig spesialkaffe.

Ikke bare UTZ på grønne bønner


Også instant kaffe vi importerer vil være UTZ sertifisert. Av praktiske årsaker som følger med innkjøp av kaffebønner og sertifisering vil f.eks. ikke kaffe som brukes til produksjon av iskaffe kunne sertifisert før containerne som sendes bra Brasil til Norge i juni.

Det skyldes da at vi må finne nok sertifisert kaffe, og med tanke på at vi skal ha over 100-tonn kaffebønner på kort varsel så blir altså juni skipningen første UTZ-sertifiserte sending med instant kaffe.

For grønne kaffebønner har vi lenge hatt UTZ-kaffe på lager og en container med UTZ-kaffebønner er på vei. Ankommer Trondheim om ca. 2 uker.

Hva betyr det for deg?

Er du en av de som eksperimenterer med kaffedrikker hjemme på kjøkkenbenken så kan du lage en rettferdig Dalgona, eller bruke oppskriften bak på pakningen (til venstre) og lage din egen iskaffe hjemme.

I tilfelle du ikke visste det:  

Vi leverer kaffen som brukes i Norges mest solgte iskaffe drikker. Du vet kanskje hvilken det er? Skriv inn hva din favoritt heter i kommentarfeltet under, så blir du kanskje en av de som får en pose som den på bildet til venstre. 

Har du en bra oppskrift til en kaffedrikk, så send den gjerne til oss. Vi premierer de beste oppskriftene med et gavekort til vår nettbutikk!

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top