Iskaffe fra Kolonihagen med noter av kaffegrut

Jan Yttereng

Jan Yttereng

Vi er kanskje ikke helt upartisk når vi vurderer Kolonihagens iskaffe som selges på Rema, når vi er leverandøren av kaffe til TINE sin iskaffe, men vi er ikke direkte konkurrent og Kolonihagen nevner jo selv TINE Cappuccino i sin egen beskrivelse av sitt produkt, så vi kan vel si at de har “åpnet døra” for kommentarer til eget produkt.

Verdens minste espresso

Ja, det er kanskje det når det står 2 x Espresso på boksen. En vanlig espresso er 150 ml og to slike får man ikke fylt i en 230 ml boks. I deklarasjonen står det at de har benyttet 3% flytende kaffeekstrakt, men når man smaker på produktet forstår man raskt at det ikke er kaffe tilsvarende 2 espresso som er blandet med melken.

Med noter av kaffegrut

Smaken er selvsagt forskjellig og noen vil sikkert mene noe annet enn undertegnede som er internasjonal kaffedommer som hvert år avgir sin dom for den årlige kaffekonkurransen for Pinhal og Ouro Fino i Brasil. I forhold til Kolonihagens iskaffe så har de kanskje ikke helt truffet på kaffesmaken. Minner mest om melk med smak av kaffegrut.

Det positive

Lite tilsatt sukker. Bare 3 % som da utgjør en total på 5,5 g/100 g sammen med melkesukkeret Melken med en antydning av kaffesmak oppleves som søt nok, men kanskje ikke for de som liker det veldig søtt.

Ikke norsk melk

Norsk landbruk er kjent for å bruke lite antibiotika og noen vil kanskje mene at norsk melk er bedre enn melken fra Østerrike som Rema har valgt å bruke i dette produktet. Spesielt miljøvennlig er det vel kanskje heller ikke å kjøre disse produktene 2 000 km til Norge.

Prisen er under TINE, men det er også størrelsen

Igjen tilbake til at Kolonihagen sammenlignet sin iskaffe med TINEs. Den koster et par kroner mindre enn TINE sin iskaffe, men den er 100 ml mindre, så velger man norsk melk får man mer smak, og mer innhold for pengene.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent Post

Recent Post

Claudia Münch

Rwanda Rebero Kinini

I vår nettbutikk kan du nå bestille en fantastisk god kaffe fra Rwanda Rebero som vi har brent litt mørkere slik at den passer godt

Les mer »

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top