Hvordan Prebiotica kan hjelpe den med diabetes

Ansvarsfraskrivelse

Informasjonen på denne nettsiden er IKKE ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forebygge noen sykdom eller tilstand. Rådfør deg alltid med lege eller kvalifisert helsepersonell før du foretar betydelige endringer i kostholdet ditt.

CRO sorze4 AS
Master of Science, Ernæring, overvekt og spiseforstyrrelser,
Claudia Renata Peres Münch-Yttereng

 

Introduksjon

Diabetes mellitus er en type metabolsk lidelse der pasientene ikke er i stand til å regulere glycemia. Det er i dag et verdensomspennende folkehelseproblem og er en byrde for samfunnet på grunn av sin deaktivering og vanlige komplikasjoner. Diabetes er multifaktoriell, og også induserer utbruddet av andre sykdommer. Denlidelser demonstrert i form økte nivåer av sukker for en betydelig lang periode. Økt sult, økt tørst og hyppig vannlating enre noen av symptomene. En rekke komplikasjoner kan være konsekvensen Hvis symptomene ikke anses seriøst. I ekstreme tilfeller kan amputasjon av føtter eller ben være nødvendig. Akutte eller kort tids komplikasjoner inkluderer hyperosmolar hyperglykemiske statlige ketoacidose og/eller død. Skade på øyne, hjerneslag, hjerte-og karsykdommer og foten magesår er blant de kroniske eller langsiktige komplikasjoner. To forhold kan forårsake diabetes. En er når bukspyttkjertelen er ikke produserer insulin i nødvenige mengder. En annen er typen der hvord den insulin som produseres ikke kan brukes som det skal undernormale forhold. Diabetes kan klassifiseres i tre typer.

Type 1

I denne typen diabetes er bukspyttkjertelen ikke i stand til å produsere den nødvendige mengden insulin. Dette er på grunn av tap, eller mangel av beta celler. Årsaken til denne diabetes er ukjent. Denne typen diabetes er også referert til som Juvenil diabetes.

Type 2

I denne typen diabetes, også kalt livsstils diabetes, vil cellene i kroppen ikke respondere riktig på insulinen bukspyttkjertelen produserer. Dette fenomenet kalles insulinresistens. En insulin mangel kan utvikles ved progresjon av denne tilstanden. Tidligere var denne typen diabetes kjent som ikke-insulin-avhengig diabetes mellitus (NIDDM). Utilstrekkelig mosjon og økt kroppsvekt sies å være de to viktigste årsakene til denne typen diabetes, selv om noen undersøkelser kan tyde på at overvekt, insulinresistens og høyt blodsukkernivå kan være forårsaket av en ugunstig bakterieflora i tarmen. Fedme har blitt tilskrevet å øke risikoen for multifaktorielle sykdommer, slik som type 2 diabetes. Nylig ble det rapportert at type 2 diabetes hos mennesker også var relatert til en senket nivå av butyrate-produserende mikrober og et økt nivå av Lactobacillus[1]

Svangerskapsdiabetes

Dette er en tilstand der høyt blodsukker utvikles under svangerskapet. Vanligvis forsvinner problemet etter fødselen. Det kan oppstå på ethvert stadium av svangerskapet, men er mer vanlig i andre halvdel. Det oppstår hvis kroppen ikke kan produsere nok insulin til å møte det ekstra behovet i løpet av svangerskapet. Svangerskapsdiabetes kan føre til problemer for mor og barn under og etter fødselen. Risikoen for disse problemene oppstår kan reduseres hvis de oppdages og blir godt behandlet.

Behandling og forebygging

Behandling og forebygging er komplekse prosesser. Det er en felles tro, og sikkert noe som hjelper mest når den enkelte mosjonerer og opprettholder et sunt kosthold. Vedlikehold av en normal kroppsvekt, unngår røyking og/eller bruk av tobakk i annen forms er blant de vanlige anbefalingene. De som har, eller i fare for å få diabetes bør oppsøke sin lege for å sørge for at blodtrykket er innenfor normalområdet. Injeksjoner av insulin er vanligvis nødvendig i tilfeller av type 1 diabetes. Type 2 diabetes kan ofte være kontrollert med bruk av foreskrevet medisin. Det er eller er ikke inkludert bruk av insulin. En bivirkning av noen orale medisiner og insulin kan være lavt blodsukker. Som nevnt, er svangerskapsdiabetes vanligvis løst på egen hånd etter fødselen. Hovedårsaken for å gi en slik kortfattet forklaring av diabetes er at en betydelig del av den generelle befolkningen risikerer diabetes , og det er viktig at folk har kunnskap om sykdommen.

Det mest gledelige aspekt av livet

Søt smak er en av de mest behagelige aspektene i livet. Imidlertid kommer denne smaken vanligvis fra en eller annen form for sukker. Vanlige sukker kan være ekstremt skadelig for diabetespasienter. Imidlertid, alternativer er søtningsmidler eller søtningsstoff. I utgangspunktet anbefales (ikke av oss) kunstig sukker brukt av diabetespasienter, for å erstatte vanlig sukker. Det finnes sukker-fri versjoner av vanlige produkter, ment for diabetikere og de som prøver å gå ned i vekt. Dette fenomenet kan også brukes som en indikator på det faktum at diabetes mellitus er en svært vanlig sykdom. Disse produktene kan brukes til å sikre at sykdommen ikke blir mer intens. Det er imidlertid økende bevis for at søtningsmidler kan ha egne helsemessige konsekvenser. Ny forskning fra USA, presentert på den årlige Experimental Biology konferansen i San Diego, viste en link med forbruk av kunstige søtningsmidler og endringer i blod markører knyttet til økt risiko for fedme og type to diabetes[2]. I økende grad tyder det på at inntak av kunstig søtetede produkter kan være forbundet med økt risiko for overvekt eller fedme, selv om dette er kontroversielt. Hvis det er sant, tyder det på at bruk av søtningsmidler ikke kjemper fedme. Forskning har antydet at forbruk av mye kunstige søtningsmidler gir næring til uønskede bakteriene i tarmen vår, Noe som resulterer i at kroppen blir mindre tolerant for glukose som er 50% av vanlig sukker.

Biologiske virkninger av søtningsmidler

Den nye forskningen, fra Medical College of Wisconsin og Marquette University, så på noen biologiske effekter av søtningsmidler i rotter og i cellekulturer. De ønsket å vite om kunstige søtningsmidler påvirker, og hvordan maten brukes og lagres. Dette kalles metabolske endringer og forskningen kombinerte mange ulike aspekter av stoffskiftet å danne et helhetlig bilde. Teamet så også på virkningen av søtningsmidler på blodårer ved å studere hvordan disse stoffene påvirker cellene som danner den indre laget i blodkar. Forskerne ga rotter mat som var høy på enten sukker (glukose eller fruktose), eller kalorifrie kunstige søtningsmidler (aspartam eller acesulfame K). Etter tre uker observerte de betydelige negative endringer i begge grupper av forsøksrotter. Disse endringene inkluderte konsentrasjoner av blod lipider (fett).

Acesulfam K knyttet til fedme og diabetes

De fant at Acesulfame-K (opprinnelig en lakkfjerner) ble akkumulert i blodet og det skadet cellene i blodkarene. Forskerne bak studien sier at disse endringene er “knyttet til fedme og diabetes”. Disse resultatene tyder på at forbruke av søtningsmidler kan endre hvordan kroppen behandler fett og får sin energi på cellenivå.

En mer detaljert og inngående artikkel om virkningen kunstige søtstoffer har på kroppen er publisert på sorze4.com

Det smaker som sukker, men er ikke

Den naturlige søtningsmiddel brukt av sorze4, i Fruity’n Sweet®, Amazon Secret®, Claudia Münch® og andre av selskapets sukker reduserte produktet er ikke sukker, og det er ikke ent ikke-næringsholdig (non-nutritive) søtningsmiddel. Det er et flott produkt hvis du har diabetes, driver vektkontroll, eller av andre grunner ønsker å kutte ned på karbohydrater, og savner smaken av ekte sukker.

Vi har kalt søtningsmiddel JustSweet®. Det er som sukker, men det er ikke (du leste det riktig). Det er et søtningsmiddel som kan benyttes i nesten hvilken som helst mat som erstatning for sukker og for å forbedre eller søte smaken.

Det er ikke et non-nutritive søtningsmiddel. Det har karbohydrater, men alle karbohydrater er ikke laget like. JustSweet inneholder et prebiotisk kostfiber som er karbohydratene (2 kcal per gram).

Ny forskning tyder på at kostfiber spiller en avgjørende rolle når det kommer til å mate billioner av mikrober som ligger i kroppen vår. Et kollektivt kjent som mikrobiomet, som spesielt for personer med type 2 diabetes, med en høy-fiber diett sammen med en gunstig gut mikrobiomet kan holde pasientens blodsukker og kroppsvekt under kontroll. Forskere i Kina var i stand til å finne den spesifikke “gode” bakterier som bryter ned fiber til syrer, og til slutt forbedrer insulin reguleringen.[3]

Forbedrer mikrobiomet

Den som spiser 1 g JustSweet per dag, i 4 uker, vil gi få 6 ganger mer av de gode bakteriene. I våre prebiotiske drikkevarer er det per 250 ml deilige søte smaker og naturlige vitaminer også 1 gram prebiotisk fiber.

Konklusjon

Produkter fra sorze4 er ikke laget for å kurere, eller forhindre sykdom eller noen tilstand, men ved en tilfeldighet er det slik at det perfekte søtningsmiddel kommer med noen “gratis” fordeler for de som ønsker å senke kaloriinntaket, eller redusere inntaket av sukker, av ulike årsaker.

  1. Journal of diabetes Investigation, 2018 januar
  2. Uavhengig
  3. Vitenskap

 

Scroll to Top