Coffee beans

Det er ingen Diamond i Santos Diamond

Jan Yttereng

Jan Yttereng

Santos Diamond er en kaffesortering som er beregnet brukt som en filler kaffe. Altså en kaffe som blandes med annen kaffe som har gode smaker. Med en SCA-score på ikke mer enn 78 og til tross for navnet, inneholder ikke denne kaffen “diamanter”. Noen selger slik kaffe som spesialkaffe, der kaffen skal ha en score (SCA) på 80.

Santos Diamond er en commodity-kaffe som er produsert i Brasil og er kjent for sin jevne (lav) kvalitet og lav pris. Kaffen kan være en blanding av forskjellige kaffesorter fra ulike regioner i Brasil. Altså ikke en sporbar kaffe, da den kan komme fra mer enn 1000 gårder.

Selv om Santos Diamond er en commodity-kaffe, er det en del småbrenneri og utsalg som selger denne som spesialkaffe. Vår mening er at den sliter i konkurranse med butikk-kaffe som Ali, Friele og COOP. Kaffe laget med Santos Diamond er ikke verdt pengene den selges for. Enten du kjøper den i poser, eller kopp.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent Post

Recent Post

Claudia Münch

Rwanda Rebero Kinini

I vår nettbutikk kan du nå bestille en fantastisk god kaffe fra Rwanda Rebero som vi har brent litt mørkere slik at den passer godt

Les mer »

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top