Kunstige søtningsmidler har toksiske effekter på tarmen…

admin

admin

Kunstige søtstoffer anses skadelig for de gode bakterier som lever i tarmen

Dette er da i følge en ny studie publisert i tidsskriftet Molekyler , av forskere ved Ben-Gurion-universitetet i Negev i Israel, og Nanyang Technological University i Singapore.


Forskningen indikerer en relativ toksisiteten til seks søtningsmidler aspartam, sukralose, sakkarin, neotam, acesulfam-kalium (Acesulfam K) og advantame. I tillegg ble 10 sport-kosttilskudd som har disse kunstige stoffene i ingredienslisten undersøkt.

Selv om godkjenningsorganer som EFSA gir spesifikke anbefalinger for mengden av hvert søtningsmiddel som kan inntas, viste studien at det kan være nødvendig å revurdere dosene. 

Ifølge analysen identifiserte bakteriene i fordøyelsessystemet tilstedeværelsen av giftige stoffer når de ble utsatt for konsentrasjoner på bare 1 mg av disse kunstige søtningsmidlene.

Forskerne uttalte at “bakteriene fungerer som en representativ sensor i det komplekse mikrobielle systemet noe som er et ytterligere bevis på at forbruket av kunstige søtningsmidler påvirker tarmmikrobiell aktivitet negativt, noe som kan forårsake omfattende helseproblemer”.

Kunstige søtningsmidler brukes i en rekke sukkerholdige næringsmidler og brus. Mange bruker slike ingredienser uten å vite, eller forstå at kunstige søtstoffer er tilsatt i visse produkter.

I tillegg har kunstige søtningsmidler blitt identifisert som nye miljøforurensninger, og kan finnes både i overflatevann og i underjordiske akviferer.


“Resultatene fra denne undersøkelsen kan hjelpe til å forstå den relative toksisiteten til kunstige søtningsmidler og muligheten for skadelige effekter på den mikrobielle fellesskap av tarmen, så vel som på miljøet. 

Kunstige søtningsstoffer – En ignorert miljøtrussel?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Recent Post

Recent Post

Claudia Münch

Rwanda Rebero Kinini

I vår nettbutikk kan du nå bestille en fantastisk god kaffe fra Rwanda Rebero som vi har brent litt mørkere slik at den passer godt

Les mer »

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top