Kaffebønner – Mundo Novo

admin

admin

“Mundo Novo” er en av de viktigste kaffebønnetypene som brukes til å produsere kaffe av høy kvalitet. Denne bønnetypen stammer fra en naturlig kryssing mellom de to andre kaffebønnetypene, “Typica” og “Bourbon”. Mundo Novo ble først oppdaget i Brasil på 1940-tallet og har siden blitt populær blant kaffeprodusenter over hele verden.

Her er noen kjennetegn ved Mundo Novo kaffebønner:

  1. Smak og aroma: Mundo Novo-kaffe har en jevn, fyldig smak med en balansert blanding av søthet og syrlighet. Den kan ha en dyp sjokoladesmak, sammen med noter av nøtter og fruktighet, avhengig av vekstforholdene og hvordan den behandles.
  2. Lav syrlighet: Sammenlignet med andre kaffebønner har Mundo Novo en relativt lav syrlighet. Dette gjør den til en populær bønnetype blant de som foretrekker en mer avrundet smaksprofil.
  3. Medium til full body: Kaffen fra Mundo Novo-bønner har vanligvis en medium til full body. Dette betyr at den har en viskøs og fylt følelse i munnen, som kan være tiltalende for de som liker en fyldigere kaffeopplevelse.
  4. Dyrking: Mundo Novo-bønner trives best i områder med høyere høyder og jevn nedbør. Dette har gjort dem populære i kaffeproduserende regioner som Brasil og andre deler av Sør-Amerika.
  5. Resistens mot sykdommer: En av fordelene med Mundo Novo-bønner er at de har vist seg å være relativt resistente mot visse kaffesykdommer. Dette gjør dem mer attraktive for kaffeprodusenter, da det kan redusere behovet for kjemisk behandling.
  6. Blanding og enkelt opprinnelse: Mundo Novo-bønner brukes ofte både som enkelt opprinnelse og i blandede kaffeblandinger. De kan gi dybde og kompleksitet til en blanding eller stå alene for å vise frem sine karakteristiske smaksnotater.

Det er viktig å merke seg at smaksprofilen og egenskapene til Mundo Novo-kaffe kan variere avhengig av vekstforhold, behandling etter høsting og andre faktorer. Kaffeprodusenter og brennerier kan eksperimentere med ulike prosesser for å fremheve de unike smakene som denne bønnetypen kan tilby.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Recent Post

Scroll to Top