EN VERDEN AV

KAFFESMAKER

Kaffemerket Selected by Claudia Münch® er spesialkaffe som har høyere kvalitet enn lignende kaffe i dagligvarebutikker og vesentlig lavere pris enn det som brukes av de som tilbyr spesialkaffe. Hvis du er en kaffeentusiast som setter pris på smak, variasjon, og bærekraft, kan du kanskje finne verdi i å prøve denne kaffen.

EN VERDEN AV
KAFFESMAKER

Kaffemerket Selected by Claudia Münch® er spesialkaffe som har høyere kvalitet enn lignende kaffe i dagligvarebutikker og vesentlig lavere pris enn det som brukes av de som tilbyr spesialkaffe. Hvis du er en kaffeentusiast som setter pris på smak, variasjon, og bærekraft, kan du kanskje finne verdi i å prøve denne kaffen.

Selected by Claudia Münch®

En kaffe tilgjengelig i mange varianter, som Rwanda Kinini, Colombia Danilo Perez, gårdskaffe fra Brasil og Etiopia Genika Gesha.

Disse kaffene kommer fra ulike land og regioner, og har ulike smaksprofiler og aromaer. Kaffene er brent av Storm Kaffe, i Trondheim, et kaffebrenneri som fokuserer på kvalitet og bærekraft. Kaffene er pakket hos Sorze4 AS (oss), på Stjørdal,  som også produserer andre produkter som JustSweet, et naturlig og prebiotisk lavkalori søtningsmiddel som bla. er testet av Coca-Cola og er tilgjengelig i ca. 20 land.

Prisen på kaffen varierer* fra 99 kr til 179 kr per 450 gram, avhengig av hvilken variant man velger. Startprisen, 99 kr/450 g er bare 10% over gjennomsnittsprisen i dagligvarebutikker (50/250), der det finnes en del lavkvalitetskaffe som trekker ned gjennomsnittet. gjennomsnittsprisen.

*Unntaksvis får man høytscorende kaffe, med score 89 og høyere. Da vil kilosprisen naturligvis være noe høyere.

Pris er ikke den eneste indikatoren på kvalitet. Spesialkaffe er kaffe som har fått en høyere poengsum enn vanlig kaffe på en internasjonal skala som måler blant annet smak, aroma, kropp, og balanse. Spesialkaffe er ofte dyrket, høstet, og behandlet med mer omsorg og presisjon enn vanlig kaffe, og har derfor mer komplekse og unike smaksnyanser. Spesialkaffe er vanligvis sporbar og transparent enn vanlig kaffe, noe som betyr at man kan vite mer om hvor og hvordan kaffen er produsert, og hvem som er involvert i prosessen. Det gjelder i alle fall for Selected by Claudia Münch som utelukkende er gårdskaffe, eller regionskaffe.

Spesialkaffe er vanligvis mer bærekraftig og rettferdig enn vanlig kaffe, da den ofte følger strenge standarder for miljø, sosial, og økonomisk ansvarlighet. 

Vanlig kaffe i dagligvare ligger fra 78 og nedover. Spesialkaffe i dagligvare stopper rundt 80-82.

Selected by Claudia Münch kaffe er også billigere enn kaffe fra de fleste mikrobrennerier, små kaffebrennere som produserer spesialkaffe i små mengder. For eksempel koster en 250 grams pose med spesialkaffe fra mange norske mikrobrenneri, mellom 149 kr og 199 kr (eller mer). Det betyr at Selected by Claudia Münch kaffe er omtrent 34% billigere enn kaffe fra slike, hvis vi regner med samme vekt. Mange av disse kjøper grønn kaffe fra Sorze4 AS og vi oppfordrer selvsagt at man støtter den lokale kaffeproduksjonen, men må man spare uten å fire på kvaliteten er Selected by Claudia Munch i dag det beste alternativet.

Selected by Claudia Münch® tilgjengelig hos Elkjøp

Denne kaffen kan kjøpes i nettbutikken claudiamunch.com, eller hos utvalgte forhandlere som El-Kjøp Stormarked Stjørdal, Mo i Rana, Mosjøen, Namsos, Valdres, Hadeland, med flere. 

Klikker du her vil du få opp en side som viser  Elkjøp butikker som selger Selected by Claudia Münch.

Claudia Münch, den kreative kraften bak Sorze4 AS og deres anerkjente kaffebrand, har en historie som er like fargerik som Brasils solnedganger. La oss dykke inn i hennes inspirerende reise:

Født i Rio de Janeiro: Claudia er en ekte Carioca, født og oppvokst i den pulserende byen Rio de Janeiro. Her ble hennes lidenskap for kaffe vekket, og hun lærte å sette pris på Brasils rike kaffekultur.

Til Norge: I 1999 tok Claudia et dristig steg og flyttet til Norge. Hun brakte med seg den brasilianske varmen og lidenskapen for kaffe til det kalde nord. Her skulle hun finne sin vei inn i kaffeverdenen.

I 2005 introduserte hun som “førstemann” en brasiliansk ferdigprodusert kaffe for Norske dagligvarekunder, nemlig varemerket Café Pelé som ble solgt og hadde stor markedsandel i Rema 1000, Ica, COOP, Meny og Bunnpris. Samme kaffe ble også solgf i ICA i Sverige.

Produktutvikling og Kaffejakt: Claudia har vært hjernen bak produktutviklingen hos Sorze4 AS. Hun har reist til Brasils kaffegårder, snakket med bønder og smakt på kaffebønner med en lidenskap som bare en ekte kaffeentusiast kan ha.

Hennes mål? Å finne den perfekte kaffen – den som ville gi en uforglemmelig smaksopplevelse.

TINE Iskaffe og Spesialkaffe: Noe av Claudias kaffeprakt finnes i TINEs populære iskaffe, som du finner i alle norske butikker og kiosker. Denne iskaffen er laget med nøye utvalgte kaffebønner, og Claudia har bidratt til å skape den unike smaken som nordmenn elsker.

Bærekraft og Kvalitet: Claudia er ikke bare opptatt av smak – hun er også en forkjemper for bærekraftighet. Sorze4 AS er medlem av Grønt Punkt Norge og Tyskland, og de selger UTZ*– og Rainforest-sertifiserte produkter. Kvalitet og omsorg for miljøet er hjertet av alt de gjør.

Claudia Münch har satt et slags preg på norsk kaffekultur gjennom Sorze4 AS. Spesielt for ungdommer som kjøper iskaffe, og for kaffeelskere som kjøper spesialkaffe. Hennes lidenskap og kompromissløse søken etter den beste kaffen har gjort henne til en ekte kaffepionér. 

*UTZ har nå gått inn i og blitt en del av Rainforest Alliance.

Scroll to Top