Sukkerfri Sorbet, iskrem og milkshake

Mange har prøvd å lage en iskrem uten tilsatt sukker, men få har lyktes helt. Det er lett å ta feil valg når stadig flere forbrukere skyr kunstige søtstoffer og mange er lite tolerante når det kommer til alternative sukkererstatninger som maltitol, og andre polyoler. Kraftig mageknip, noe mange kan få, det er kanskje ikke noe som øker omsetningen for iskremprodusentene?

På forespørsel fra iskremprodusentforeninger i Brasil utviklet vi en iskrembase uten tilsatt sukker, med minimalt av polyoler slik at alle vil kunne spise isen. Noe sukkeralkoholer måtte vi bruke for å få en god struktur.

Base for alle typer is

Sorbet, iskrem, softis, milkshake. Vår base kan brukes i alle disse produktene. Noen mener at produktet blir så bra at de kan kutte ut det meste av iskrem med sukker. Spesielt gjelder det for softis og milkshake.

I Norge vil vi velge en samarbeidspartner i 2022 og 2023

Vi har litt mindre bemanning og litt mer å gjøre i Norge, så vi vil dessverre ikke kunne betjene alle interessenter. Vi vil velge en fordi vi ikke har nok tid til rådighet. Vi har etterspørsel fra flere land lenger sør i Europa og må derfor si nei til noen.

Workshop i Porto Alegre, Brasil – 25 mars, 2022

En av iskremprodusentforeningene i Brasil har bedt oss holde en workshop for medlemmene. Der skal de lære å lage iskrem uten sukker, og får en gjennomgang av de nye produktmerkereglene i Brasil. Et regelverks som trår i kraft i november 2022 som bla. krever at produkter merkes med hvor mye sukker som er tilsatt, i tillegg til produktets naturlige sukkerinnhold.

Tema er Kunstig søtning, en usynlig forurensning

En del om hvordan kunstige, syntetiske søtstoffer forurenser naturen, men også mye om sukkerfri iskrem og nye merkeregler for sukker…

Workshop vil være på Portugisisk. Påmelding på https://claudiamunch.com.br/workshop-sabor-saude-e-ambiente/

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top