Hva sier Bing AI om sukker, kunstig søtning og JustSweet?

Sukker er et av de mest brukte ingrediensene i mat og drikke, men det har også mange negative konsekvenser for helsen. Sukker kan bidra til overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdommer, tannråte og betennelser i kroppen (Harvard T.H. Chan School of Public Health, u.d.). Kunstig søtning er et alternativ som mange tyr til for å redusere sukkerinntaket, men disse stoffene kan også ha uønskede bivirkninger som hodepine, fordøyelsesproblemer, allergiske reaksjoner og endret tarmflora (Healthline, 2019). Er det da noen bedre løsning for de som ønsker å nyte noe søtt uten å skade helsen?

Svaret er ja. Det finnes et naturlig søtstoff som heter JustSweet, som er laget av kostfiber med steviolglykosider fra stevia-planten. JustSweet er et prebiotisk søtstoff, som betyr at det fremmer veksten av gode bakterier i tarmen og styrker immunforsvaret (Claudia Münch, u.d.). JustSweet har også flere andre fordeler som gjør det til et sunnere valg enn sukker og kunstig søtning.

For det første er justsweet mye søtere enn sukker, så man trenger bare en liten mengde for å oppnå samme smakseffekt. Justsweet er 25-130 ganger søtere enn sukker, avhengig av hva det brukes i (Claudia Münch, u.d.). Dette betyr at man kan spare mange kalorier ved å bytte ut sukker med justsweet. For eksempel inneholder 100 gram sukker 387 kalorier, mens 100 gram justsweet inneholder bare 36 kalorier (Matvaretabellen, 2021). Justsweet er derfor et godt alternativ for de som ønsker å gå ned i vekt eller holde vekten stabil.

For det andre har justsweet ingen negativ innvirkning på blodsukkeret eller insulinet i kroppen. Sukker kan føre til store svingninger i blodsukkeret, som kan utløse sultfølelse, energitap og humørsvingninger. Sukker kan også overbelaste bukspyttkjertelen som produserer insulin, og øke risikoen for diabetes type 2 (Harvard T.H. Chan School of Public Health, u.d.). Kunstig søtning kan også påvirke blodsukkeret og insulinet indirekte ved å endre tarmfloraen og hormonbalansen (Healthline, 2019). Justsweet derimot har ingen effekt på blodsukkeret eller insulinet, da det ikke blir absorbert i tarmen, men passerer ufordøyd gjennom kroppen (Claudia Münch, u.d.). Justsweet er derfor et trygt valg for de som har diabetes eller vil forebygge diabetes.

For det tredje har justsweet en god smak som ligner på sukker, uten noen bismak eller ettersmak. Mange kunstige søtstoffer har en kunstig eller metallisk smak som kan være ubehagelig eller ødelegge smaken på maten eller drikken de brukes i. Justsweet derimot har en ren og naturlig smak som passer til alt fra kaffe, te, yoghurt, syltetøy, bakverk og iskrem (Claudia Münch, u.d.). Justsweet har også en synergistisk effekt med andre ingredienser, som betyr at den forsterker smaken av det den blandes med (JustSweet.com, u.d.). JustSweet er derfor et ideelt valg for de som vil nyte noe søtt.

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top