Vi tar en pause i vår handel med Brasil
23. november 2022
Det blir en søt jul i Paris i år
14. desember 2022
Vis alle

Mindre kaffe neste år – Kaffeprisene forventes å gå opp

SAO PAULO/NEW YORK – Brasilianske kaffebønder og eksperter har nedjustert forventningene til neste års avling i verdens største kaffeproduserende land etter en stort sett negativ utvikling etter blomstringen i mange av områdene de overvåker.

Ifølge dem ser de første forventningene til en økning i produksjonen neste år nå svake ut, med utsikter som samler seg for en avling som vil være lik den som ble høstet i år.
En større produksjon i Brasil neste sesong var forventet av de fleste internasjonale handelsmenn. Det har vært en av faktorene bak en nylig nedgang i referanseprisene for arabica-kaffe.

«Vi forventet en økning i avlingene (for 2023), men vi endret mening etter blomstringsutviklingen,» sa Paulo Armelin, som dyrker 220 hektar kaffe i Cerrado Mineiro-området.

Han sa at trær ikke klarte å konvertere til frukt mange av blomstene som dukket opp da regnet kom tilbake i oktober, muligens fordi de ikke var sunne nok etter en veldig tørr vinter i Brasil.

4% opp siden forrige uke (46)

Vi har fortsatt en del kaffe på kontrakt, så for vår del gjør dette ingen forskjell når det kommer til brasiliansk kaffe, men mindre avlinger i Brasil gir høyere priser på verdensmarkedet fordi Brasil ar verdens største kaffeproduserende land.

Comments are closed.

×
Hopp til verktøylinje