Mindre kaffe neste år – Kaffeprisene forventes å gå opp

SAO PAULO/NEW YORK – Brasilianske kaffebønder og eksperter har nedjustert forventningene til neste års avling i verdens største kaffeproduserende land etter en stort sett negativ utvikling etter blomstringen i mange av områdene de overvåker.

Ifølge dem ser de første forventningene til en økning i produksjonen neste år nå svake ut, med utsikter som samler seg for en avling som vil være lik den som ble høstet i år.
En større produksjon i Brasil neste sesong var forventet av de fleste internasjonale handelsmenn. Det har vært en av faktorene bak en nylig nedgang i referanseprisene for arabica-kaffe.

“Vi forventet en økning i avlingene (for 2023), men vi endret mening etter blomstringsutviklingen,” sa Paulo Armelin, som dyrker 220 hektar kaffe i Cerrado Mineiro-området.

Han sa at trær ikke klarte å konvertere til frukt mange av blomstene som dukket opp da regnet kom tilbake i oktober, muligens fordi de ikke var sunne nok etter en veldig tørr vinter i Brasil.

4% opp siden forrige uke (46)

Vi har fortsatt en del kaffe på kontrakt, så for vår del gjør dette ingen forskjell når det kommer til brasiliansk kaffe, men mindre avlinger i Brasil gir høyere priser på verdensmarkedet fordi Brasil ar verdens største kaffeproduserende land.

Discover more from sorze4.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top