Santa Izabel – Yellow Catuaí (SL2348)
3. september 2022
Sitio Três Barras – Red Catuaí (SL 2336)
3. september 2022
Vis alle

Sitio Santa Maria – Mundo Novo (SL2332)

Santa Maria

Sitio:

Santa Maria

Region:

Espirito Santo Do Pinhal, Mogiana, Brasil

Høyde over havet:

Prosess:

Natural

Varianter (score)

86 - Mundo Novo

Sensory profile

Score: 86
Aroma: Fruity sweet caramel, clear/transparent, caramelized sugar.
Acidity: Malic (Apple)
Flavor: Honey, peach in syrup, yellow fruits, clean, pleasant and smooth
Body:   Velvety
After taste: Balanced

Rich and complex coffee

 

Om Mundo Novo

Bourbon-Typica gruppe

Mundo Novo er resultatet av en naturlig kryssning av Bourbon og Typica varianter funnet i Mineiros do Tiete, Sao Paulo, Brasil. Frø av de originale kaffeplantene ble plantet i kommunen Novo Mundo, i dag kalt Urupês, hvor utvalg ga opphav til variasjonen Mundo Novo. Sorten ble oppdaget i 1943.

De første utvalgene av Mundo Novo i Brasil ble gjort mellom 1943 og 1952. Mundo Novo har blitt distribuert til bønder i Brasil siden 1952. Nye utvalg ble distribuert av IAC i Brasil begynnelsen i 1977. Sorten har stor kommersiell betydning i Brasil og andre Sør-Amerikanske land, inkludert Peru, men er lite brukt i Mellom-Amerika.

Om Sitio Santa Maria

Santa Maria ligger i Espirito Santo do Pinhal og ble grunnlagt for mer enn 50 år siden av Filho-familien, som ankom fra Italia for å søke en bedre fremtid og forbedrede økonomiske muligheter. Mer enn 170 hektar av gårdens totale areal på 360 hektar er nå viet til kaffe. Dette fruktbare fjellterrenget er perfekt for Tupi, Obatã, Mundo Novo og Red Catuaí varianter som dyrkes på gården.

Gården ligger rundt 1050 meter over havet, i Mogiana-regionen i São Paolo-staten. Dette bølgende, fruktbare området går langs São Paulo-siden av São Paulo / Minas-grensen, og i denne regionen finner man noen av Brasils eldste kaffegårder. Regionen er oppkalt etter toglinjen Companhia Mogiana Estrada de Ferro, som ble grunnlagt i 1882 for å transportere kaffe ut av de mange kaffegårdene som utvidet seg til området på den tiden.

Gården har en gjennomsnittlig produksjon på 5000 sekker hver sesong og produserte tidligere bare økologisk kaffe, men i dag har de sluttet med det pga. liten etterspørsel etter økologisk kaffe

Alle kaffebærene blir håndplukket og tørket på en uteplass på 37.000 kvadratmeter. Om nødvendig fullføres tørkingen i roterende mekaniske tørketromler for å garantere tørkingens ensartethet. Kaffe blir alt behandlet med naturlige og masserte naturlige systemer, noe som gjør dem fyldige og naturlig søte.

Sitio Santa Maria

Lokasjon

Espírito Santo do Pinhal er en brasiliansk kommune i delstaten São Paulo . Det er i en høyde på 870 meter og befolkningen, ifølge IBGE-anslag for 2021, var 44 607 innbyggere, noe som resulterte i en befolkningstetthet på 114,3 innb./km².

Comments are closed.

×