Claudia bor i Trondheim, men er stolt av å være en Brasileira, en Carioca fra Rio de Janeiro.

Hun er vår ernæringsfysiolog med en mastergrad i overvekt og spiseforstyrrelser. En av medstifterne av sorze4, som i nesten 20 år har vært en hjørnestein for oss som har jobbet med henne. Alltid involvert og ansvarlig for næringsinnhold under utviklingen av våre produkter.

Skal du være innovativ, vil det noen ganger hjelpe å kaste boka!

Utdanning kan uten egen kreativitet være en begrensning for innovasjon. Vi vil ikke kalle det innovasjon når man kopierer andre og gjør en liten vri på produktet, slik at det skiller seg litt fra det opprinnelige. Med en slik strategi vil man alltid stå på stedet hvil, og bli en følger, ikke en leder. Innovasjon skjer gjerne i små selskaper. Store selskaper kjøper innovasjon fra de små, for de har ikke innovasjonskulturen som behøves,

Det er ikke hvem som helst som blir invitert til Coca-Cola for å vise frem sin innovasjon

Vi finansierte det som mest lignet på en ekspedisjon uten kart og kompass, men med et helt klart mål; å finne ut hvordan man kunne lage et universalt, sunt, naturlig, biologisk nedbrytbart, lav-karbo, og lav-kalori søtningsstoff.

Det kan jo høres ut som en smal sak for de store internasjonale selskapene, men ingen klarte det før, og ingen har klart det etter. Vi hadde ikke tenkt å selge det som søtningsstoff da vi lagde søtningen for vår funksjonelle drikk, “The Amazon Secret” (Norges største drikkevarebrand på Facebook).

Produkter med varemerket Claudia Münch®

Dette varemerket benytter vi for produkter mange elsker, men kanskje begrenser konsumet av, da de gjerne er forbundet med høyt innhold av sukker og kalorier. Vi bytter ut sukkeret med vår JustSweet (ny utgave i juli 2019), men det alene er ikke nok. Man kan ikke bare ta sukkeret ut av et produkt, for noen ganger er sukker mer enn bare det søte stoffet i produktene. I noen produkter er sukker et konserveringsmiddel, det gjør at drikker får en litt høyere viskositet, og for brødvarer hjelper det også på mange måter. Man må vite hvordan sukker skal erstattes.

sjokoladedrikk

 

JustSweet er basert på prebiotisk fiber som er er viktig

I følge UCSF Health (University of California San Fransisco) Et fiber med høyt fiber ser ut til å redusere risikoen for å utvikle ulike tilstander, inkludert hjertesykdom, diabetes, divertikulær sykdom, forstoppelse og tykktarmskreft. Fiber er viktig for fordøyelsessystemet og for å senke kolesterolet. Vannløselige fibre absorberer vann under fordøyelsen. De øker avføring bulk og kan redusere blod kolesterol nivåer. Løselig fiber finnes i frukt (som epler, appelsiner og grapefrukt), grønnsaker, belgfrukter (som tørrbønner, linser og erter), bygg, havre og havrekli. Karbohydrater i dette produktet er hovedsakelig vannoppløselige fibre.

Hvor mye fiber behøver du hver dag?

“American Heart Association Eating Plan” foreslår at du spiser en rekke matfiberkilder. Total kostfiberinntak bør være 25 til 30 gram daglig fra mat, ikke kosttilskudd. For 10.000 år siden var fiberinntaket rundt 120 gram per dag.

Hvordan kan man øke kostfiberinntaket?

UCSF Health har listet opp noen anbefalinger, men vi kan “anbefale” 2 kakestykker med krem. Bakt med JustSweet selvfølgelig. Det er nesten slik at man kan si at vår chantilly krem, sammen med JustSweet gjør bløtekake til helsekost!

 

 

JustSweet inside betyr at produktet er søtet med JustSweet.

 

Scroll to Top