Ingredienser – Tørr og naturlig
19. september 2017

Iskaffe, Cafè Latte, kakao, smoothie...

Det finnes mange drikker hvor man kunne ønske seg å forsterke smaken, eller gi drikken en spesiell smak. Slikt løser man ofte med smakssatt sirup på flaske. Produkter med begrenset holdbarhet etter åpning. Med de to verstingene fra "forurensningslisten"; plastkorker og plastflasker. Et spesielt godt bidrag til miljøet kan man kanskje ikke si at disse flaskene er?
 
Vanligvis består slike siruper av 90%(+) sukker så kanskje ikke noe man setter på listen over slankeprodukter?
Men godt er det jo med søte drikker, og godt er det at det finnes et lav-kalori alternativ!

 

Miljøvennlig, sunnere, enklere, mer holdbar...

Vi har i mer enn et ti-år vært leverandør av kaffe til Norges mest solgte iskaffe produkter i norske supermarkeder. Mange har forsøkt å etterligne smaken på denne populære drikken som selges i Tetra-Pak, uten å ha fått det helt til. Vanlige kaffesirup produkter gjør ikke jobben helt, så en av Norges største distributører på kaffesirup spurte om vi ikke kunne lage en sirup for hans kunder.
 
Miljøvennlighet, mindre kalorier og bedre holdbarhet var ikke et av kriteriene, men skal vi først utvikle noe så liker vi å gjøre det bedre. Skal man inn i et etablert marked må produktet ha en USP og det må smake bedre!
En porsjon Fairy Dust smak og søtning tilsvarer ca. 12 gram sukker som ville hatt 48 kcal – Fairy Dust har 1 kcal, 98% mindre kalorier.
Fairy Dust er søtet med Claudia Münch JustSweet, vårt prebiotiske søtningsstoff.
 

Fairy Dust Makes Dreams Come True

Vi har mange smaker å velge i. En av dem kan sikkert bli din nye favoritt...

*Stevia – eller steviolglykosider – er klassifisert som et tilsetningsstoff (E960) og kan ikke kalles «naturlig» i følge EU’s forskrifter. Vi mener dette er en filosofisk debatt når man bestemmer seg for om behandling av stevia fremdeles tillater det å bli kalt naturlig. Konkluderer man med at det ikke kan kalles naturlig, da konkluderer man samtidig med at kaffe ikke er naturlig. Det du liker med kaffen er et resultat av fermentering, tørking, brenning og ekstrahering i en prosess der vann brukes for å trekke ut de gode smaksstoffene, koffeinet og andre virkestoffer fra kaffen. Vil du, eller EU, da velge å ikke kalle kaffe for et naturlig produkt? Vi, og stort sett alle land utenfor EU/EØS har valgt å kalle ren Stevia for naturlig. Utenfor EU/EØS vil man også kunne få økologisk sertifisering for steviaen som benyttes i dette produktet.

×