fbpx
Grey Owl Canadisk & Minnesota villris
17. september 2017

Dehydrerte ingredienser

Ikke bare frukt og bær - Vannløselige dehydrerte ingredienser.

Vi har mange ingredienser i pulverform. Både frysetørret og spraytørket, men med unntak av kaffe foretrekker vi at ingrediensene er spraytørket. Spraytørking innebærer ofte bruk av maltodextrin, men i de fleste tilfeller unngår vi dette. Det er noe avhengig av produktet.

Frukt & Bær

De fleste er frukter, men noen er bær

Banan er selvsagt en bær. Det er også Açaí, men ellers er det mange frukter på denne listen.

Cashew, det vil nok overraske noen, men Cashew er ikke bare nøtten vi kjenner fra butikken. Cashew er også en frukt (som har en nøtt på enden).

Açaí er nå kjent av mange, men ikke så mange vet at den er den eneste frukt/bær som har 7 vitaminer. I tillegg er den rik på kalsium. Açaí kan kjøpes med eller uten Omega. Naturlig, eller filtrert. Det siste er å foretrekke da vegetabilsk Omega ikke er det somme som Omega fra fisk, så det oljen bidrar mest til er å ødelegge smaken. Filtrert Açaí smaker faktisk godt.

Cupuaçu er en amazonasfrukt. Også kalt «pharmacy in a fruit». Masse vitaminer og mineraler i denne frukten fra regnskogen.

Jaboticaba, også kalt «comida de Jaguar». En helt spesiell frukt rik på antioksidanter og inneholder stoffet jaboticabin som det forskes på, da det ser ut til at det kan ha god effekt på kreftceller (Vi selger den ikke som medisin. Kun for smakens skyld).

Kokosvann har etterhvert blitt kjent som en restitusjonsdrikk, men smaken er kanskje ikke helt etter norske ganer. Man kan jo justere smaken ved å blande sin egen favoritt blant noen av de andre fruktkonsentratene.

Lime og pasjonsfrukt er begge smakfulle favoritter. Godt egnet for den som vil ha en leskedrikk, eller et blandevann.

Pitanga er også kalt «Brasilianske kirsebær». Litt usikker på hvorfor, men det kan jo ha med smaken og fargen å gjøre. Smaker virkelig godt.

Urucum er vitaminrik og brukes som krigsmaling av indianerne i regnskogen. I tillegg til å farge maten. Ingen typisk drikk, men godt egnet for å sette rød-/orangefarge på mat, eller drikker.

Slipp fantasien løs og server noe nytt!

Her er det noe for enhver smak, og for den som vil lage noe spesielt. Alle produktene løses lett opp i vann.

Andre ingredienser i pulverform

Er det flytende kan vi tørke det

Det eneste man ikke kan tørke er vel vann, fordi det ikke inneholder "solids" og stein, fordi det er "solids". Ellers kan det meste tørkes, selv om noe kanskje ikke har et formål.

Ikke vi, men andre, tørker f.eks. fiskeavfall for å lage dyrefor, istedet for å kaste det. Vi holder fokus på det som kalles "food grade", matkvalitet.

Det må ha et formål

Noen produkter kan med fordel tørkes. Det gir lenger holdbarhet, mindre logistikkutfordringer, gjør det enklere å bruke. Det finnes mange grunner.

Jiàngyóu (soyasaus) gjør det enklere for den som skal tilberede mat, og man vil kunne kontrollere saltnivået på en bedre måte. Andre ingredienser som stevia kan man med fordel ha i pulverform, med mindre man skal ha en bordsøtning. Da blir den for søt. Allikevel så lages slike produkter, basert på tørre ingredienser.

×