Hasselnøttkrem med kakao | uten tilsatt sukker
1. april 2021
Instant kaffe
20. september 2017

Dehydrerte ingredienser

Ikke bare frukt og bær - Vannløselige dehydrerte ingredienser.

Vi har mange ingredienser i pulverform. Både frysetørret og spraytørket, men med unntak av kaffe foretrekker vi at ingrediensene er spraytørket. Spraytørking innebærer ofte bruk av maltodextrin, men i de fleste tilfeller unngår vi dette. Det er noe avhengig av produktet.

Andre ingredienser i pulverform

Er det flytende kan vi tørke det

Det eneste man ikke kan tørke er vel vann, fordi det ikke inneholder "solids" og stein, fordi det er "solids". Ellers kan det meste tørkes, selv om noe kanskje ikke har et formål.

Ikke vi, men andre, tørker f.eks. fiskeavfall for å lage dyrefor, istedet for å kaste det. Vi holder fokus på det som kalles "food grade", matkvalitet.

Det må ha et formål

Noen produkter kan med fordel tørkes. Det gir lenger holdbarhet, mindre logistikkutfordringer, gjør det enklere å bruke. Det finnes mange grunner.

Jiàngyóu (soyasaus) gjør det enklere for den som skal tilberede mat, og man vil kunne kontrollere saltnivået på en bedre måte. Andre ingredienser som stevia kan man med fordel ha i pulverform, med mindre man skal ha en bordsøtning. Da blir den for søt. Allikevel så lages slike produkter, basert på tørre ingredienser.

×

Hello!

Please click one of our representatives below to chat on WhatsApp or use our contact form.

×