Jordbæris – Uten sukker
21. oktober 2017
Kaffe som får deg i godt humør
20. november 2017

Grey Owl – Wild Rice

100% Ekte Minnesota og Canadisk villris

Selv om den kalles «wild rice», er dette produktet faktisk frøet av en slags myrgress som er finnes i Great Lakes-området, inkludert Nord-Minnesota. Ligner på brun ris, og det tar det omtrent 45 minutter å koke den. Villlris er har høyt protein og karbohydrat innhold, men lite fett, ifølge en rapport fra University of Wisconsin.

Ernæringsinformasjon

En 1-kopps servering av villris har 165 kalorier, 6,5 gram protein, 55 gram fett, 3 gram fiber, 21% av det anbefalte daglige inntak av folat, 17% av ADI for mangan, 15% av ADI for sink, 13% av ADI for magnesium, 11% av ADI for fosfor, magnesium og niacin, og 7% av ADI for jern. Villlris har mer protein, fiber, jern og kobber, men mindre fett, sink, mangan og kalsium enn brun ris, ifølge Alternative Field Crops Manual.

Fordeler

Vitamin- og mineralinnholdet i vill ris er sammenlignbart med andre korntyper, noe som gjør det til et godt alternativ for å få mer variasjon i kostholdet ditt. Villris har høyt innhold av B-vitaminene niacin, riboflavin og tiamin, samt kalium og fosfor. Det er et komplett protein som inneholder alle essensielle aminosyrer, selv om det er litt lite i lysin.

Villlris er ikke så lett å finne i butikkene og er selvsagt noe dyrere enn hvit og brun ris. Dette skyldes blant annet lavere tilgjengelighet og høstprosessen, som noen ganger gjøres for hånd, fra kano, spesielt da i Great Lakes-området.

Passer godt til kjøtt, fugl, og fisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.